Na vrh To top Na vrh Oben началу In cima

Baška

Občina Baška s svojim centrom Baško, ki je najbolj znano turistično središče na otoku Krku, se nahaja na jugovzhodni obali otoka Krka (43 km od mosta). Mesto Baška je znano po zanimivi arhitekturi in dolgi prodnati plaži ''Vela plaža''. Plaža je dolga 1800 m in je prav gotovo ena od najlepših plaž na Mediteranu, nahaja pa se v samem centru mesta, obkrožena s številnimi lokali, restavracijami, pizzerijami, caffe bari, hoteli, privatnimi apartmaji za namestitev in drugimi vsebinami, ki so sestavni del ponudbe mesta.
Nahaja se v krotki dolini, v zalivu obkroženem z vinogradi, oljčnimi nasadi, navadno žuko, s slikovitim ozadjem kamnitne planine Velebita in otočka Prvića, ki kakor da ščitijo edinstveno prodnato plažo z vseh strani.
Lega Baške je omogočila mestu neprekinjen razvoj in prosperiteto, v današnjem času pa tudi prepoznavnost v turističnem okrožju, zato je Baška ena od najbolj zaželenih turističnih destinacij hrvaškega Jadrana.
Baška je tudi kulturno središče z najstarejšim pisanim spomenikom hrvaške kulture (900 let Baščanske plošče) z dolgoletno turistično tradicijo.
Draga Baščanska se nahaja 4 km od Baške, mesto skozi katerega gre 45 paralel. Batomalj je mesto v dolini Baške, Jurandvor pa je znan po enem od najpomembnejših hrvaških spomenikov – Baščanski plošči, napisani na glagolici, približno iz leta 1100. Lahko jo vidite v cerkvici Sv. Lucije.
Prikaz: 1 - 6 od 6 oglasi
Avtorske pravice © 2024. Kvarner Imobilije, Vse pravice pridržane
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.